Berpantang | Berpantang Sendiri

BENARKAH SEKARANG WANITA MEMILIH UNTUK BERPANTANG SENDIRI ?

“‘Apa nak buat, Orang tua dah TIADA !,
Kalau ada pun, Mak bukannya sihat sangat nak jaga aku. Nanti menyusahkan mereka pula. Kalau menumpang rumah mertua rasa segan pula sebab suami tak ada sekali. Terpaksalah aku berdikari dan berpantang sendiri.” Ini antara luahan bakal ibu dan ibu2 zaman sekarang.

Wanita dilahirkan memang sifatnya TABAH dan tahan sakit. Tak perlu risau dan khuatir jika adik2 tidak boleh balik kampung atau mak tak dapat datang menjaga adik2 di rumah. Atas desakan kehidupan masa kini, ramai jer yang berpantang sendiri – dan mereka mampu melakukannya. Kita kan “SERIKANDI”.

Walaupun lazimnya berpantang yang kita tahu adalah agak ketat dan menyukarkan, tidak semestinya kita tidak mampu. Adik2 boleh menjadikan amalan berpantang sendiri lebih praktikal dengan mengetahui tips dan memberi penekanan kepada perkara yang penting serta pantang larang semasa tempoh berpantang.

Pemilihan Set Berpantang lengkap juga penting untuk berfungsi mempercepatkan luka bersalin supaya sembuh dan membantu mengembalikan bentuk tubuh kembali lansing seperti anak dara.

Kalau adik2 masih mencari set berpantang, boleh cuba set bersalin keepdara untuk kembalikan malam pertama adik2 selepas bersalin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *