Berpantang | Set Berpantang

Amalan berpantang tradisonal di zaman moden masih relevan dan tidak akan pupus ditelan zaman. Pengamal perubatan tradisional bersepakat mengatakan amalan berpantang selepas bersalin ini penting untuk si ibu memulihkan serta mengembalikan kecergasan dan kesihatan dalam tempoh waktu berpantang dan buat jangka masa panjang (bila dah berumur). Buat apa kita hendak menafikan dan menyangkal amalan ini yang sudah diamalkan sejak turun temurun lagi. Berpantang memang TIDAK WAJIB, tetapi isteri WAJIB berhias untuk suami! Fahamkan maksudnya?

Rata-rata pelanggan kami memberi feedback yang positif setelah mengamalkan Set Berpantang kami dengan cara yang betul dan berterusan sehingga habis waktu berpantang. Set Berpantang kami menjadi pilihan ibu-ibu dan mempunyai keistimewaan yang tersendiri berbanding dengan jenama lain. Ini terbukti setelah mereka habis tempoh waktu berpantang, mereka masih mengamalkan pula Set Perawatan Wanita untuk nampak langsing dan kembali persis anak dara.

Banyak testimoni dikongsikan dari pengguna melalui pengalaman mereka setelah menggunakan produk keepdara™ .  Kena cuba dulu baru tahu keberkesanan set berpantang kami.

ANTARA PRODUK YANG TERDAPAT DALAM SET BERPANTANG KEEPDARA™

Pemilihan Set Berpantang adalah bersesuaian dengan budget masing-masing. Ada antaranya sudah memiliki tungku atau bengkung sendiri. Dan ada juga yang sudah dapatkan dari jenama lain tetapi tidak lengkap. Set rawatan selepas bersalin kami mungkin berbeza dari jenama lain dan kami ada juga menawarkan Set untuk bayi serta Set Rawatan Rahsia untuk Wanita yang ingin nampak cantik dan pulihkan hubungan selepas melahirkan anak.

15 produk yang terdapat dalam set berpantang keepdara™ termasuklah:
 • Daun Serom (Mandi)
 • Ubat Periuk (Minum)
 • Sepang Kederang (Minum)
 • Sepang Baby (Mandi Untuk Kurangkan Kuning Bayi)
 • Param (Sapu/Lumur)
 • Pilis (Sapu/Lumur)
 • Rempah Barut/Tapil (Sapu/Lumur)
 • Minyak Tapil Wangi (Sapu/Gosok)
 • Benkung
 • Tungku Tanah
 • Tungku Bayi
 • Kapsul Manjakani (Makan)
 • Majun Tolak Angin (Makan)
 • Sari Rapat (Minum)
 • Susut Perut (Minum)

Kebaikan Set Berpantang KeepDara™

INI ANTARA KEISTIMEWAAN SET BERPANTANG KEEPDARA™

Antara keistimewaan Set Berpantang keepdara™ yang menjadikannya antara produk paling dipercayai oleh ibu-ibu mengandung di Malaysia.

Sumber Alam Yang Kaya Dengan Khasiatnya
 1. RAMUAN HERBA 100% BAHAN SEMULAJADI

Salah satu mengapa produk kami menjadi pilihan ibu-ibu kerana produk kami diramu daripada 100% bahan semulajadi dari daun, akar dan batang pokok yang tumbuh liar dari hutan tropika Malaysia dan Indonesia. Ramuan rahsia turun temurun ini adalah dari susur galur bidan diraja yang tidak dicampur dengan pewarna tiruan, pewangi, pengawet, mahupun bahan kimia.

Ramuan alami ini adalah mesra “penyusuan” badan ibu. Penggunaan produk kami yang berasaskan herba tiada kaitan dan bukti saintifik yang boleh menyebabkan kekuningan (Jaundis) pada bayi. Ada kalangan ibu yang tidak mengamalkan berpantang secara tradisonal dan tidak pernah mengambil sebarang jamu atau herba tetapi bayinya tetap terkena deman kuning. Kita di “brain wash” tentang pengambilan herba oleh individu atau penjual produk moden tentang keburukan herba yang berasaskan sumber alam semulajadi. Bagi mereka, perubatan moden adalah lebih berkesan dan mereka lupa kesan jangka panjang apabila seseorang itu sudah berumur akibat dari pengambilan ubat moden itu sendiri.

Selain dari herba berpantang, keepdara™ ada juga mengeluarkan bengkung dan Tungku Tanah.

Bengkung kami menggunakan kain “Belacu” yang memang terkenal dengan ketahanan dan keselesaannya. Bengkung ini dijahit labuh dari atas dada sampai ke bawah peha. Sesuai untuk mengembalikan bentuk asal (meramping) tubuh.

Tungku tanah kami diperbuat secara tradisional berasaskan campuran tanah liat. Penggunaannya mudah dan cepat. Amalan bertungku ini elok untuk ibu selepas bersalin untuk membantu pengeluaran angin dalam badan, hangatkan urat-urat dan memudahkan pengeluaran ketulan darah selepas bersalin. Membantu pengaliran darah yang lancar apabila selalu menggunakannya.

 • CARA BERPANTANG TRADISIONAL ALAF MODEN

Produk kami bukan sahaja sesuai untuk bangsa melayu sahaja, lain-lain bangsa pun ada kemungkinan cara amalan berpantang sama dengan kami. Ramuan herba kami bersifat alami dari alam semulajadi, bermakna tidak terhad kepada sesuatu kaum sahaja. Memang sesuai untuk semua lapisan masyarakat Malaysia.

Walaupun pada asas pembuatannya dirumus secara tradisional, kami mengikuti kemodenan dengan pembungkusan menarik dan mudah digunakan walaupun berpantang sendiri di rumah. Penyedian Set Berpantang keepdara™ mementingkan cara-cara yang mudah untuk digunakan tanpa perlu mengambil masa yang lama seperti proses dahulu kala yang perlu menumbuk dan memasak menggunakan peralatan lama seperti batu lesung dan dapur arang atau dapur minyak tanah. Cara penggunaan produk kami praktikal sejajar dengan perkembangan era terkini.

 • APA YANG “BEST’ NYA LAGI; BOLEH GUNA SELEPAS BERPANTANG

Tidak ada pembaziran untuk setiap produk kami. Selepas habis tempoh berpantang kerana setiap produk kami ada kelebihannya.

Contohnya param atau pilis boleh digunakan sebagai penambah seri dan kecantikan kulit selepas tamat waktu berpantang. Daun serom boleh di amalkan lagi walaupun habis pantang jikalau terasa badan kurang selesa. Jeram dan mandi sahaja. Sebagai terapi aura. Ubat periuk kalau di amalkan berterusan boleh menurunkan berat badan serta sesuai untuk kesihatan dalaman. Jangan dibuang kalau tidak habis digunakan. Banyak manafaatnya.

Menambah Dan mengembalikan Hubungan Intim Suami Isteri
Nak BEST lagi, boleh tambah Set Selepas Berpantang dengan kami. Semua wanita inginkan sesuatu yang boleh merubahnya selepas BERSALIN. Kunci rumahtangga di tangan ANDA. Rahsia umur dari usia sebenar adalah impian setiap ibu-ibu yang mementingkan kecantikan dan keterampilan. Ikat suami dengan herba semulajadi alam. Hinggakan setiap hari MALAM JUMAAT dan MALAM PERTAMA untuk suami tersayang.

Founder keepdara™

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *